Zorgtoeslag berekenen

From OHM Space Corporation

Jump to: navigation, search

De financiƫle crisis heeft in Nederland veel huishoudens geraakt. Er is een zekere kans dat ook u door de crisis minder te besteden heeft. De overheid is allerlei financiƫle voordelen aan het afschaffen wat ook nog eens veel huishoudens raakt. Een subsidie die u gelukkig nog altijd kunt aanvragen wanneer u voldoet aan de voorwaarden is zorgtoeslag.

Met zorgtoeslag wil de overheid de mensen die moeite hebben met het betalen van de zorgkosten tegemoetkomen. Overigens is het onzeker hoe lang zorgtoeslag blijft bestaan. Een argument tegen zorgtoeslag is dat zorgverzekeraars hierdoor juist een kans zien om hoge premies te rekenen voor de zorgverzekering.

Verder is het goed om dit filmpje met informatie over zorgtoeslag eens te bekijken. Direct zorgtoeslag aanvragen is geen slecht idee zodra u denkt dat u ervoor in aanmerking komt. Immers zou het zonde zijn wanneer u er recht op heeft maar er niets mee doet.

Veel huishoudens kijken elke maand weer uit naar de betaling van de zorgtoeslag. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag zijn er diverse voorwaarden. Zo dient u achttien jaar of ouder te zijn voor zorgtoeslag. Daarnaast moet u de Nederlandse nationaliteit hebben of in het bezig zijn van een geldige verblijfsvergunning. Zijn uw inkomen of uw vermogen te hoog, dan krijgt u geen zorgtoeslag. Het maximum voor vermogen en inkomen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox